[attachment=83]
Foruma nasıl kayıt olabilirim ?
- Öncelikle iki farklı kayıt seçeneğimiz bulunuyor:
*İlk kayıt yöntemi sağ üstten kayıt olarak bilgileri doldurmak ve kayıtlı olduğunuz mail adresine aktivasyon linki gelecektir, mail spam klasörüne düşebilir spam klasörünü kontrol edin.
*İkinci olarak, Facebook kitlesi baya fazla olduğu için Facebook ile hızlı kayıt olmaktadır, bunda spam riski olmadığı için direk hesabınız aktifleşir ve Facebook üzerinden kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.
[attachment=84]
Bilgilerimizi yöneticiler görebilir mi ?
- Görebileceğimiz var bunlar güvenlik için gerekli:
*Kullanıcı mail adresi ve İP adresi sadece yöneticiler görebilir ve bu platformda da tek yönetici benim, Türkiye de çoğunluk dinamik ip adresi kullandığı için bu sorun olmaz.
*Ek olarak forumumuz MyBB altyapısını kullanmaktadır, kullanıcı şifreleri veritabanında MD5 - SHA1' olarak şifrelenmektedir, hiç bir şekilde müdahale yapılmaz şifreleri sadece MyBB forum yazılımı Decoder ve Encoder eder, şifrenizi unuttuğunuz zaman şifre sıfırlama isteği ile size mail atılacaktır, veya Yöneticiler sizlere sadece yeni şifre oluşturabilir, mevcut şifreyi bilemezler.
*MyBB nedir diye soruyorsanız buradan öğrenebilirsiniz.
Ek olarak siteye kayıt olurken bu bilgiler yazmaktadır;
Kayıt olduktan sonra profil alanlarınızı istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Fakat profil alanlarınızda kullandığınız her türlü illegal durumda yöneticiler sizi uyarmadan alanınızı düzenleyebilir veya silebilirler.
Not: her konu ve yorumunuzun IP adresi kayıt altına alınmaktadır. Bunun nedeni ise IP adresinizin veya ISP adresinizin daha önceden banlanmış olabileceğidir. Bu durum sadece anlaşmanın önemli bir parçasını ihlal etmeniz ile oluşabilir.
Ek Not: Foruma, Kayıt İşleminizden Sonra Bir Takım Bilgilerinizi Hatırlamak İçin Cookies-(çerez) Kullanılmaktadır. Bu Çerez Sizin Bilgisayarınızın Hard Diskine Yerleştirdiği Ufak Bir Text Dosyası” İçin Kullanılmaktadır. Amacı ise Siteye Bir Sonraki Ziyarette Sizi Tanıması İçin Geçerli Bir Bilgidir. Bu Text Dosyası Bir Komut Dosyası Olmadığı Gibi, Virüs de Değildir,Kesinlikle Güvenlik Riskide Yoktur.
Facebook ile kayıt olduğumda Facebook bilgilerim buraya mı kayıt oluyor ?
*Facebook ile giriş yaptığınızda Facebook'ta WTTR.net uygulamasına yönlendirileceksiniz bu uygulamada sadece Facebook ile kayıt olduğunuz mail adresiniz, (isteğe bağlı olarak) Facebook profil resmini de Forumda kullanabilirsiniz, bilgileriniz tamamen Facebook'ta kayıtlı kalır, bunun dışında Facebook dışında da giriş yapabilmeniz için mail adresinize rastgele bir şifre gönderilir, bu şifreyi daha sonra Forumdan değiştirilebilir ve Facebook'la kayıt olmanıza rağmen Facebook dışında da giriş yapma imkanı verilir, ama sürekli Facebook ile bağlan diyerek her seferinde de Facebook ile giriş yapabilirsiniz.
Site güvenli mi ve kapanma riski var mı ?
*Kapanma riski asla asla yoktur Allah göstermesin anca vefat edersem 🙂 şayet böyle bir durum yaşansa bile açık kalmaya devam edecektir, 2012'den beri Websitesi & Forum ve başka siteler kurdum ve bu siteler halen açık, en uzun örneğini görmek istiyorsanız bu siteye bakabilirsiniz, 2013'ten beri açıktır, ve sürekli sunucu ve domaini yenilemekteyim.
*Güvenlik konusunda tecrübelerim ile daha fazla güvenli hale getirmek için ekstra güvenlik önlemleri aldım, bunlardan biride https protocol ve kendi özel olarak kullandığımız virüs programları ve başka programlar sayesinde DDoS ve diğer saldırılara karşı tamamen korumadayız.
*HTTPS nedir derseniz buradan bakabilirsiniz.
Sunucular ne kadar güçlü ?
*Daha önce TR'de sunucu kiraladığımızda yaşadığımız sorunlardan dolayı, yurt dışında sunucu tercihi yaptıydık, konum olarak sunucularımız Fransa'daki OVHcloud'dan güç almaktadır.
*Kapasitesi baya yüksek bir paket kullanmaktayız, ek olarak sadece bakım sırasında sistemi kendimiz kapatmaktayız bunu da genellikle geceleri geç saatlerde yapmaktayız, sürdürülebilirliği ve güvenliği sağlamak için bu bakımlar gerekli.
Bu siteyi neden açtın ?
*Öncelikle bir çok farklı oyunda bu tarz platformlar oluşturdum ve olumlu oldu, ve War Thunder'ın kitlesi çok az ve Türkçe içeriklere sadece Discord sunucularından ulaşabiliyordu, burada ise herkese açık ve kayıt olmaksızın ziyaretçi olarak herkes içerikleri görebilir açık büfe gibi 🙂
*Herkesin içerik ekleyebileceği bir yer olması nedeniyle daha geniş içeriklerin bir arada bulunmasını sağlamak., bir kütüphane gibi bir sürü içerik oluşturabilirler.
*Yeni kişilerle tanışmak, ve olabildiği kadar büyüyüp topluca etkinlikler yapmak.
*Ayrıca hobi olarak yaptığım bir şey ve uğraşırken zevk aldığım bir şey.
Sunucu masraflarını kim ödüyor ?
- Çok masraflı olduğu için, ben başka sitelerde düzenlemeler ve bakımlar yapıyorum onun karşılığında Sponsor %70 oranında masrafları karşılıyor geri kalan %30'luk kısım kendi cebimden vermekteyim, ve bu sistemi yaklaşık 7-8 yıldır sürdürmekteyim.
*Aksi durum olsa bile, %100 de %100'nü ödeyebilecek durumdayım, çünkü benim hobimde bu 🙂
*Ek olarak sorularınız var ise bu konuya yorum olarak yazabilirsiniz.