ByLunaci Filo için hedefi belirle Sadece ekibinizdeki oyuncuların görebildiği sarı işaret atar Designate a team target Gözcü ihadayken takımdaki bütün oyuncuların görebildiği kırmızı işaret atar Gece görüşü modu Varsa termal yoksa gece görüş modunu açar Mesafe bulucu Lazer mesafe bulucusu olan tanklarda nokta atışı mesafeyi bulup nişangahı sıfırlar Lazer mesafe bulucusu olmayan tanklarda ise mesafeyi daha yavaş ölçer ve yaklaşık uzaklığı gösterir Görüş mesafesi denetimi Nişangahı sıfırlamanızı sağlar İkincil silahları ateşle M6A1, BMP-2M gibi iki farklı silahı olan araçlarda ikincil silahları ayrı ateşlemenizi sağlar Özel silahları ateşle Roketli hafif araçlarda veya uçaksavarlarda füzeleri ateşlemeyi sağlar Radar / IRST hedefine kitlen Bazı hafif araç ve uçaksavarlarda hava araçlarına kilitlenmenizi sağlar Aktif sensör tipini değiştir Uçaksavarlarda IRST moduna geçmeyi sağlar IRST modundayken uçağın mesafesini ve nereye ateş edeceğinizi göstermez IRST ile hava aracına kilit attığınızda aracın radarına uyarı gitmez Balistik bilgisayar Bütün mühimmatların nereye düşeceğini gösterir Küçük kalibre silahlar Araçta birden fazla farklı kalibre silah varsa küçük kalibreyi ateşler Büyük kalibre silahlar Araçta birden fazla farklı kalibre silah varsa büyük kalibreyi ateşler Ek silahlar Araçlara takılan gunpodu ateşlemenizi sağlar İkincil silahları değiştir Birden fazla farklı roket, füze veya bombalar arasında geçiş yapmanızı sağlar Sight stabilization Hava araçlarında araçlara kilit atmanızı sağlar Disable sight stabilization Araçlara attığınız kilidi bozar İticileri çalıştır Bazı uçaklarda olan iticileri çalıştırır Kanat açı değiştirme F14, Tornado, Mig-23 gibi uçaklarda manuel kanat ayarı yapabilmenizi sağlar Manuel motor kontrolü Uçağın pervane eğimi, yakıt karışımı veya radyatör ayarını manuel değiştirmenizi sağlar Kontroller tam uçak kontrollerinde yer alıyor tuş atadıktan sonra fareyle nişan moduna geri geçin Bomba bölmesi kapısını aç Bombardıman uçaklarının bomba kapağını açar Bomba grubunu bırak Birden fazla bombayı aynı anda bırakır Roket salvosunu ateşle Basılı tuttuğunuz süre boyunca bütün roketleri ateşler Karşı tedbirleri ateşle Chaff ve Flarei ateşler Switch NVD mode Varsa termal yoksa gece görüş modunu açar Nişancı ve bombacı açısı modlarında otomatik pilot Bombardıman görüşüne geçtiğinizde uçağı otomatik düzeltir (Kapatılmalı) Nişancı (ATGM) V tuşunu bu ayara atarsanız helikopterde kokpit kamerasını es geçip sadece 3. şahıs ve kamera arasında geçiş yaparsınız Empty weapon containers automatic jettison Bütün bomba ve roketleri attıktan sonra boş podları araçtan atar Eğitmen Ayarları kapatırsanız uçağın kontrolü tamamen sizde olur (Kapatılmalı) Rehberi hazırlayanlar; @vought811 ve CiciCivCiv
ByLunaci Ayrıca isteyenler için kendi kontrol ayarlarımı ek olarak ekliyorum. wtlunaci-100923blk.zip2kB
TufanBal Merhaba, WarThunder kontrol ayarları için öncelikle emeğinize sağlık. Benim ekstra olarak şöyle bir şeye ihtiyacım var. XboX da grafik ayarlarını WarThunder oyunu içinde nasıl değiştirebilirim PC deki gibi “Grafik” seçeneği yok. Bu da benim nişancı vs modundaki yapacağım “çalı-çırpı” görünmesin ayarlarını bulamadım. Gerçekçi modda felaket dert oluyor. Hele bir de ağaçlar filan öyle iğrenç animasyonları var ki inanamazsınız. Rüzgar efekti vermek istemişler. Çok fena…. şu zemin kalitesi vs ayarlarını bulabilen varsa çok süper olur.
ByLunaci TufanBal konsol üzerinden oyunu oynamadım ama Youtube da biraz araştırdım tam olarak bulamadım. Tanıdığım konsolcularda Playstation üzerinden oynuyorlar.
TufanBal ByLunaci selam, evet ben de baya bakındım yok bir kaynak. oyunun menüsünde uzun uğraşlar sonunda taktiksel olarak işe yarayabilecek bir ayar olarak nişangahta çalı çırpı detayı var, bunu bulabildim. onu kapattım ama gerçekçi de ve basit modlarda fark yaratmadı. zemin vs gibi diğer detaylar zannerdesem XboX da veya PS’de de yok.
ByLunaci TufanBal o zaman kötü olmuş, karşında çalı vb yi kapatan düşük ayarda oynayan kişi her zaman avantajlıdır.