Öncelikle herkese selamlar, son yaşanan olaylar ve yaşanmakta olan hadiselerden dolayı bu açıklamayı yapma gereği duyduğumu belirtmek isterim, çünkü birkaç gündür sessiz durumdaydım ve olayları açıklasam mı yoksa açıklamasam mı tam karar verememiştim ve en çok sorulan soruları başlıklar halinde açıklıyorum.
DFB Dağıldı mı ?
Bu konu hakkında şunu söyleyebilirim, sistem güzel ama suistimale açıktı ve yeni bir sistemi devreye alıyoruz ve geçici bir süre askıya aldık diyebilirim ve bu bir sürpriz olacaktır.
Bitmeyen Dramalar
Son iki haftadır bitmeyen dramalar nick muhabbetleri vs. baya olaylar oluyordu. Bizde sürekli bu dramayı çıkartanın kaynağını ve olayları gazlayıp habire milleti birbirine düşüren kişileri bulmaya yönelik bazı yemlemeler yaptık ve dramaların kaynağını bulduk ama geç oldu iş işten geçmişti ve hiç beklemediğimiz iki kişiydi, kişilerin ismini vermeyeceğim çünkü dramalarınıda yanlarında götürdüler ama oradaki kişilerin bunu fark edeceğine eminim. Ama şöyle bir ipucu bırakmak istiyorum bir kişi BHT’den diğeri ise RWSTL filosundan.
Bir kişiyi seç ve yok et politikası
Öncelikle şunu belirtmek isterim, yaz sezonunda filo maçı atma zorunluluğumuz vs. yoktu ve tatil modundaydık ve bu konu hakkında duyurularda yapmıştık. Fakat bu kişiler kıl kaptığı hoşlanmadığı kişileri tek tek filodan çıkarma niyetine girdiler.
İlk hedefleri AKUTR filosu oldu fakat bu filo bunlara fırsat vermeden kendi isteği ile ayrıldı, ikinci hedef ise ERLIK filosu oldu ve başaramadılar.
ERLIK filosunun durumunu özellikle sesliden önceden de anlattım, neredeyse bir veya iki hafta önceden, neden yazın aktif olamadığını durumun geçici olduğunu vb. fakat bir gün seslide normal muhabbet ederken bu kişi direk bir anda ERLIK muhabbetini açtı daha önce durumunu seslide anlatmama rağmen bir anda ortamı gazlamaya çalıştı ama yemedi, ama hedefini belli etmişti ve birkaç gündür ERLIK filo üyelerini filodan attırmaya çalışıyordu bazı sebeplerden ama başaramadı.
Nick olayları
Nick olayları ilk zamanlarda priv bir discord sunucusu içinde başladı ve bu nick olayı düzeltileceği sözü verildiği için rahatsız edici değildi, sonrasında bu nick olayları hem WTTR discordunda hemde abartıya kaçan bir şekilde CiciCivciv’e yapılmaya başlandı. Cicicivciv’e ilk başta değiştireceklerini söylediler ve hem bu konu hemde troll olayları sonrasında toplanılıp bu Troll ve nick olayını bitirmeye karar verildi ve nick trollünü yapan kişiler nicklerini değiştireceklerdi.
Sonrasında daha nickler değiştirilmeden bir TK olayı yaşandı ve TK’yı yiyen kişi Discord üzerinden CiciCiv’e ulaştı ve CiciCivciv bu durumdan rahatsız olup #filo-toplantı kanalına ekran görüntülerini attı ve yeni hedefleri CiciCivciv olmuştu.
Ayrılık olayları
HAYDO filosu bu durumu dile getiriyordu haklı olarak çünkü son zamanlarda, bu toksiklik vb durumları artmış ve kaynağını bulamamıştım, yaklaşık olarak bir haftadır BHT ile birleşme fikrindeydiler ve bu karara saygı duyarım isteyen istediği zaman çıkabilir.
Ban olayları
Son bir haftada discorddan atma ve yasaklanmalar artmış durumdaydı ve bu konu hakkında yetkileri azaltma yoluna gittik fakat buna rağmen bir kişiye çok komik şekilde bir ban atıldı.
Yetkiliyi etiketleyip 🤙 yapan bir kişiye direk ban atıldı, başka hiçbir sebep yokken, filo toplantıya yazdığımızda ise hiçbir tepki bile vermedi, bu yüzden Discord sunucusunda bol bol bu emojiyi kullanmaya başladık ve yasaklanan birkaç kişiyi gözden geçirdik ban haklı yere mi yoksa haksız yere mi atılmış diye sonrasında gerekenleri tekrar yasakladık.
Ayrılık gecesi
Mergen94, Tulpar40, CiciCivciv ve 2-3 afk kişi birlikte seslerdi. Forpravda, CiciCivcivin kendisiyle olan problemlerine rağmen sese geldi. CiciCivciv, Forpravda adlı kişiyle aynı odadan rahatsız olduğunu belirterek odadaki yetkililerden başka odaya sürüklemek için izin istedi. Tulpar40 izin verince CiciCivciv, Forpravdayı başka odaya sürükledi, ama Forpravda tekrar gelerek '‘Benden rahatsız oluyorsan bu sunucudan s**r git’' dedi. Forpravda yakın olduğu kişilere bu durumu sikayet etti, sonrasında SpaceVirtue tarafından başka odaya çekildiler, ama Forpravda toksikliğini bağırıp çağırarak sürdürüyordu. Odaya 1-2 dakikalık süreden sonra Mergen94 de geliyor. İki tarafın konuşmaları dinlenildikten sonra CiciCivciv olayın büyütülmeden kapanmasını başka kişilerin buna dahil olmasına gerek olmadığını söyledi. Ama olaylar başka kişiler tarafından büyütülüp Forpravdanın yaşını bahane ederek CiciCivcivi suçlamaya çalıştılar. Bir sonuca varılamayınca iki kişiye de 1 haftalık zaman aşımı uygulanıyor.
Konu kapandı derken, gece bir gibi mesaj geldi ve DC’ye çağırdılar bende gitmedim ve Kamikashiy ile konuştum.
Yaşanacak olayları az çok tahmin ediyordum, CiciCiv’i geçici olarak ERLIK filosuna almıştık ve kıl olan kişi bir şey yapamayınca bu sefer komple ERLIK filosundan kurtulma yoluna bakacağını biliyordum.
Kamikashiy ile şu şekilde konuştum;
Kamikashiy: DC’ye gelebilir misin önemli?
Ben: Bu akşamki olayları kapatmadık mı? Durumu az çok biliyorum Yavuz, ERLIK filosunu komple çıkartalım DFB’den olayı dönecek ya ERLIK çıkar ya da biz ayrılırız muhabbeti dönecek ve bu tarz muhabbetlerden sıkıldım gerçekten.
Haydo ve BHT filoları birleşebilir ben buna razıyım kimseye darılmam, kimseye gücenmem de. Bu trolldur, toksikliktir vesairedir bu olayları da araştırıyorum ve yapanları bulacağım dedim.
O sırada konuşurken WT’den çıktım ve Bannerlord’ta öylesine kafamı dağıtıyordum konuşurken sonrasında saat geç oldu zaten dedim ve Yavuza bunları söylemesini söyledim komple çıktım DC’den vb den.
Sabah zaten DC’ye baktığımda olan olmuştu ve o sıralar aktif olamayacağım için yetkili olarak Vought’u yapmıştım.
Ve bu iki kişiden emin olmuştum artık.
Yasaklama iddiası
Bazı kişiler, bizim DC’den ayrılan kişileri yasakladığımızı iddia etmişler ve bunu da şu şekilde kısaca anlatmak istiyorum.
Kimseyi yasaklamadık herkes kendi kararı ile çıktı fakat bu bahsettiğim kişi DC’ye adam yollayıp bazı kişilere Discord davetleri spamlattılar ve sadece o kişileri yasakladık, ve bizi attılar diyerek gene ortalığı karıştırmaya çalıştılar fakat başarılı olamadılar.
Son satırlar
Ayrıca şunları da eklemek istiyorum, ne biz kendi aramızda, ne giden kişilere ne de başka insanların bizim sunucumuzda onlara hakaret etmesine göz yummayıp tespit etiklerimizi yasaklamamıza rağmen onların kendi sohbetlerinde bize hakaretler edip atıp tutmalarını da hiç hoş karşılamıyorum.
İşletim sistemleri olur ya hani virüs kapmış hantallaşmış sistemler işte biz o virüsleri temizledik, Dramalarını da yanlarında götürdüler ve kafamı dinliyorum. - Cengiz Gates
Sloganımız hakkında
WTTR’nin her zaman simgesi Anka Kuşu ve öncesinde sloganımız buydu ve sabah o tarz manzara ile karşılaşınca şöyle bir duyuru yaptım.
Evet gençler ve kendini genç hissedenler.
Sanmayın ki yıkıldık, bittik ve kaybettik.
Unutmayın ki WTTR daha önce bir çok kez yıkıldı ve açıldı.
Ama bizimkisi farklı bir şey, biz Zümrüdü Anka gibi küllerimizden yeniden doğuyoruz.
WTTR’yi açtığımızda her zaman soranlara dile getirdim, yıkılmış olan bir topluluğu tekrar hayata geçirdiğimiz için her zaman sloganımız buydu ve sabah yapılan bu hareketten sonra konuşulacak bir şey kaldığını düşünmüyordum.
Not: Özelikle şunu belirteyim, hiçbir topluluk veya filo ile sorunumuz yoktur. DFB içerisinde ise sadece BHT ve RWSTL filosundan toplamda iki kişi ile sıkıntı olabilir.
Ve taraf olma mevzusuna gelirsek ise kimseyi bir tarafı tut yoksa yasaklarız gibi mevzular bizde asla olmamıştır.
Yaşanan hadiselerin bu kadar yayılmasını istemedik, yalnız yayılabileceği kadar yayıldığı gördüğümüz için bizde bu açıklamaları yapma gereğinde bulunduk.